Akcija!

GINARTE Pomegranate Dry Gin z darilno škatlo

49,00  42,00 

Kategoriji: ,

UŽITEK OB NEŽNEM DOTIKU GRANATNEGA JABOLKA

Ginarte Pomegranate je nova nežna aroma granatnega jabolka, ki obogati značaj Ginarte in ohrani vso njegovo eleganco in uravnoteženost.

Granatno jabolko raste in rodi tudi v mrazu severne Italije, vendar so najbolj zgoščeni in dišeči plodovi sredozemskega izvora, južna Italija in sorodni otoki so njeno kraljestvo. Lubje sadeža se že od antičnih časov uporablja za pridobivanje rumeno oker pigmenta, njegove lastnosti barvanja pa so izkoriščali tako v umetnosti kot za tiskanje bombažnih tkanin vse do 19. stoletja, v skladu z umetniško dušo Ginarteja.

Aromatični del sadeža se ekstrahira iz pulpe semen, ki jih stisnemo, da dobimo dragocen sok, sladkega in rahlo kiselkastega okusa. Sok se najprej koncentrira z osmozo (hladna odstranitev vode) in nato destilira pod vakuumom (pri nizki temperaturi) v majhnih destilacijskih steklenih kroglicah s prostornino le dveh ali treh litrov. Dobljeni destilat hladno dodamo Ginarteju.

Bistveno je, da vsi postopki zgoščevanja in destilacije potekajo pri nizkih temperaturah, da se ohranijo zelo nežne arome granatnega jabolka, ki se harmonično mešajo z drugimi botaničnimi rastlinami, da daje Ginarte Pomegranate neustavljivo svežino in dišečo noto.

Ginarte Granatno jabolko ponuja široko in uravnoteženo kompleksnost okusov. Prepoznaven okus granatnega jabolka se prebija skozi značilne note brina, da se nato zlije z zeliščno in smolnato živahnostjo drugih botaničnih in mediteranskih rastlin. Tekstura je svilnata, žametna, z obstojnim zaključkom in prijetnim osvežilnim in sadnim občutkom v ustih.

Steklenica Ginarte Pomegranate, ki temelji na prefinjenem dizajnu klasičnih Ginarte, izstopa po elegantnih intenzivnih rdečih sitotiskih, ki spominjajo na živahno barvo sadeža granatnega jabolka. Osnova, prav tako satenasto rdeča, ustvari nianso barve, ki se širi in ovija stekleničko, da je še bolj edinstvena in prepoznavna.

Dodatne informacije

Prostornina

0,7 L

Vsebnost alkohola

43,5 %

Država

Italija